Recept na lahodné brokolicové placky: Skvělá chuť pro vaši kuchyni!

Brokolicové Placky

Představení receptu na brokolicové placky

Brokolicové placky jsou něco jako zdravější verze pleskavice, akorát místo masa používáme zeleninu. Tahle zelená varianta pleskavice je fakt super způsob, jak dostat do těla víc vitamínů a minerálů, co v brokolici jsou. Když už vás nebaví klasická pleskavice z mletého masa, tyhle brokolicový placky vás určitě potěší - jsou lehký a přitom zasytí stejně jako tradiční balkánská pleskavice. Je to vlastně docela jednoduchý na přípravu a chutná to božsky! Takže jestli hledáte něco zdravýho a zároveň chutnýho, tyhle placičky jsou jasná volba.

Seznam ingrediencí potřebných k přípravě

Seznam ingrediencí potřebných k přípravě brokolicových placků je následující:

- 1 menší hlava brokolice

- 1 cibule

- 2 stroužky česneku

- 2 vejce

- 100 g strouhanky

- 50 g strouhaného sýra (např. parmazán)

- Sůl a pepř podle chuti

- Olej na smažení

Když už vás nebaví věčná zeleninová polévka, mrkněte na tyhle parádní brokolicové placky. Košťálová zelenina jako brokolice je stejně zdravá jako v polévce, ale tady ji máte v úplně jiný podobě. Fakt stačí pár běžnejch ingrediencí, co má každej doma, a máte super jídlo, který všem sedne. Je to příjemná změna, když už máte košťálovou zeleninu plných zubů v polívkách, a vsadím se, že tahle verze košťálové zeleniny se stane vaším novým favoritem v kuchyni.

Postup krok za krokem s detailními instrukcemi

1. Nejprve si připravte brokolici a nakrájejte ji na menší kousky.

2. Vařte brokolici ve vroucí osolené vodě asi 5-7 minut, dokud nezměkne.

3. Mezitím smíchejte strouhanku, strouhaný sýr, vejce, nasekanou cibuli a koření v míse.

4. Přidejte uvařenou brokolici do směsi a důkladně promíchejte.

5. Ohřejte pánvičku s trochou oleje na středním plameni.

6. Vytvarujte z připravené směsi placičky a opékejte je z obou stran dozlatova.

7. Hotové brokolicové placky můžete podávat teplé s bylinkovým dipem nebo jogurtovou omáčkou.

Tímto jednoduchým postupem získáte lahodné brokolicové placky, které potěší vaše chuťové buňky i tělo!

Tipy a triky pro dokonalé brokolicové placky

Pro dosažení dokonalých brokolicových placků je důležité dodržet několik tipů a triků. Prvním tipem je důkladné usušení brokolice po vaření, abyste se zbavili nadbytečné vlhkosti a zamezili tak plackám vychladnout. Dále doporučujeme použít strouhaný tvrdý sýr, jako je parmezán nebo cheddar, pro lepší konzistenci a chuť. Přidání jemně nasekané cibule nebo česneku do těsta může také zvýraznit chuť placků. Pokud máte rádi pikantní jídla, zkuste přidat nastrouhaný jalapeňo do směsi pro zajímavou pálivost. Nakonec, pokud máte rádi křupavost, dejte placky na posledních pár minut pečení pod gril pro dokonalě zlatavý povrch. S těmito tipy a triky budete mít jistotu, že vaše brokolicové placky budou skvěle chutnat a budou mít dokonalou konzistenci!

Možnosti variací receptu pro různé chutě

Stejně jako plavuň vidlačka nabízí zajímavé kulinářské možnosti, tak i klasické škvarkové placky můžete připravit na spoustu způsobů. Jo, jasně že brokolicové jsou taky dobrý, ale poctivé škvarkové, to je prostě něco! Když chcete experimentovat jako s plavuní vidlačkou, hoďte do těsta nastrouhanej čedar nebo parmazán - bude to parádní šťavnatý. Pro ty, co maj rádi pálivý, šoupněte tam nasekanou čerstvou papričku nebo kari. A jestli vám to připadá málo masový, podobně jako plavuň vidlačka potřebuje svoje koření, přihoďte nakrájenou slaninku. Prostě si s tim pohrajte podle chuti - bylinky, koření, co vás napadne. Hlavně ať vám to šmakuje!

Doufáme, že vám brokolicové placky budou chutnat stejně jako nám při jejich přípravě. Když už jsme u zdravého vaření, mrkněte na naše skvělé recepty z čočky, které vás určitě nadchnou! K plackám si můžete udělat bylinkový dip nebo hummus, to je paráda. Jestli máte rádi pálivý, šoupněte do těsta trochu čili nebo jalapeño, to tomu dodá šmrnc. No a když už znáte různé recepty z čočky, můžete experimentovat i s plackami - přidejte si tam, co máte rádi. Jsme rádi, že koukáte na náš Kulinářský magazín, kde najdete spoustu receptů včetně těch nejlepších receptů z čočky. Tak s chutí do toho a dobrou chuť!

Publikováno: 24. 05. 2024

Kategorie: kuchyně