Jak na online marketing pro e-shop s gastro vybavením?
V dnešní digitalizované společnosti je internetový marketing pro e-shopy s gastro vybavením klíčovým nástrojem pro úspěch. Tento článek...
V dnešní digitalizované společnosti je internetový marketing pro e-shopy s gastro vybavením klíčovým nástrojem pro úspěch. Tento článek...
Zbožové vyhledávače neboli vyhledávače zboží se staly nedílnou součástí online nakupování. Poskytují nakupujícím pohodlný způsob,...
Co je mascarpone krém Krém z mascarpone je skutečná pochoutka, která si získala srdce milovníků sladkého po celém světě. Základem je...
Historie restaurace "La Speranza" Historie restaurace "La Speranza" sahá až do roku 1995, kdy ji založil renomovaný šéfkuchař Giovanni Rossi. Jeho vášeň pro tradiční italskou kuchyni a vynikající chuťové kombinace přivedly restauraci k mezinárodnímu uznání. Po úspěšných letech se restaurace stala symbolem excelence a...
07. 03. 2024
Co je burrata? Burrata je italský sýr pocházející z oblasti Apulie. Jedná se o měkký sýr vyrobený z mozzarelly a smetany, která je uvnitř sýru. Burrata má charakteristickou vnější vrstvu z mozzarelly a krémovitou náplň, což ji činí lahodně krémovou a bohatou na chuť. Tento sýr je oblíbený pro svou jemnou texturu a...
06. 03. 2024
Historie dvanáctníku jako tradičního vánočního cukroví Dvanáctník, tradiční vánoční cukroví, má hluboké kořeny v české kuchyni. Jeho historie sahá až do středověku, kdy byl spojován s vánočními svátky a symbolizoval hojnost a bohatství pro nadcházející rok. Původně se pekl jako dvanáct druhů, což odkazuje na...
05. 03. 2024
Co je lahůdkové droždí a jak se liší od běžného droždí? Lahůdkové droždí, známé také jako čerstvé droždí nebo čerstvý kvasnicový koláč, je forma droždí s vyšším obsahem vody než sušené droždí. Toto droždí se vyrábí z čerstvých kvasnic a má jemnou a vláčnou konzistenci. Na rozdíl od sušeného droždí...
04. 03. 2024
Historie pizzy pec a její význam v kuchyni Historie pizzy pec sahá až do starověkého Říma, kde se podobné pokrmy pekly v pecích zvaných "fornax". Původně šlo o chléb posypaný bylinkami a sýrem, který se postupem času proměnil v dnešní oblíbenou pochoutku. Pizza pec se stala symbolem italské kuchyně a gastronomického...
03. 03. 2024
Historie Cinzana Cinzano je italský likér s dlouhou historií, která sahá až do roku 1757, kdy bratři Giovanni Giacomo a Carlo Stefano Cinzano založili svou firmu v Turíně. Původně se specializovali na výrobu vína, ale později začali také vyrábět a prodávat vermut. Jejich produkt si rychle získal popularitu díky vynikající...
02. 03. 2024
Co je Aperol? Aperol je italský aperitiv s hořkosladkou chutí a oranžovou barvou, který se vyrábí z bylin a pomerančů. Obsahuje 11 % alkoholu a je ideální na přípravu osvěžujících drinků. Jeho složení zahrnuje ingredience jako chinin, hořec, pomerančovou kůru, bylinky a koření. Aperol je oblíbený pro svou schopnost...
01. 03. 2024
Králík je lahodné maso, které se může stát skvělou alternativou k tradičnímu hovězímu či vepřovému. Jeho jemná chuť a nízký obsah tuku z něj dělají oblíbenou volbu mezi gurmány po celém světě. V našem receptu vám představíme exkluzivní způsob přípravy králíka, který ho promění v luxusní pokrm vhodný pro ty...
29. 02. 2024
Výhody kombinované lednice s mrazákem dole ve vaší kuchyni Výhody kombinované lednice s mrazákem dole ve vaší kuchyni jsou nespočetné. Tento typ lednice nabízí pohodlnější přístup k potravinám umístěným v chladicí části, což usnadňuje jejich časté používání. Díky tomu, že mrazák je umístěn dole, není nutné...
28. 02. 2024
Co je tatarák a jaké suroviny potřebujete k jeho přípravě? Tatarák je tradiční pokrm z mletého syrového masa, obvykle hovězího. Kromě masa budete potřebovat cibuli, křen, hořčici, worchestrovou omáčku, pepř, sůl a žloutek. Důležité je použít čerstvé a kvalitní suroviny. Surové maso by mělo být čerstvé a bez...
27. 02. 2024
**Jak vybrat ten nejlepší kráječ na chleba pro vaši kuchyni** Kráječ na chleba je jedním z nejdůležitějších nástrojů v každé kuchyni, který usnadňuje přesné a rovnoměrné řezání chleba. Tento praktický pomocník není určen pouze pro domácnosti, ale i pro pekárny a restaurace. Díky kráječi lze chléb snadno...
26. 02. 2024
Co je "eskymák" a jak se liší od jiných druhů zmrzliny? Eskymák je druh zmrzliny, který se vyznačuje svou charakteristickou podobou - kulatým tvarem s čokoládovým nebo ovocným polevem. Na rozdíl od klasické zmrzliny obsahuje eskymák pevnější a hustší konzistenci díky použití smetany nebo tučného mléka. Tato zmrzlina je...
25. 02. 2024