Zbožové vyhledávače: Nepostradatelný nástroj pro e-shopy s gastro vybavením
Zbožové vyhledávače neboli vyhledávače zboží se staly nedílnou součástí online nakupování. Poskytují nakupujícím pohodlný způsob,...
Zbožové vyhledávače neboli vyhledávače zboží se staly nedílnou součástí online nakupování. Poskytují nakupujícím pohodlný způsob,...
V dnešní digitalizované společnosti je internetový marketing pro e-shopy s gastro vybavením klíčovým nástrojem pro úspěch. Tento článek...
Co je mascarpone krém Krém z mascarpone je skutečná pochoutka, která si získala srdce milovníků sladkého po celém světě. Základem je...
Základy paleo stravy Paleo strava, někdy nazývaná také "dieta pravěkého člověka", je založena na myšlence, že bychom měli jíst potraviny, které byly dostupné našim předkům v době kamenné. Základ tvoří libové maso, ryby, vejce, ovoce, zelenina, ořechy a semínka. Naopak se vyhýbá zpracovaným potravinám, rafinovanému...
02. 02. 2025
Historie pokrmu cordon bleu Původ pokrmu cordon bleu, tedy řízku plněného sýrem a šunkou, je zahalen tajemstvím a existuje několik verzí jeho vzniku. Podle jedné z nich byl tento pokrm poprvé připraven ve Švýcarsku v 19. století. Kuchařský výraz "cordon bleu", francouzsky "modrá stuha", byl v té době používán pro...
30. 01. 2025
Historie kolkoven Kolkovny, jak je známe dnes, mají své kořeny hluboko v historii. Původně sloužily jako místa, kde se vybíraly daně a poplatky, a to formou kolků. Odtud také pochází jejich název. Tyto kolky se lepily na různé dokumenty a zboží, a tak se kolkovny staly nedílnou součástí tehdejšího hospodářského života....
27. 01. 2025
Mrkvová buchta: Klasika české kuchyně Stejně jako vajíčka na měkko k snídani, i mrkvová buchta patří mezi ty nejoblíbenější domácí dobroty. Když si vzpomenu na vůni skořice z babiččiny kuchyně, hned se mi vybaví, jak jsme po ránu místo vajíčka na měkko často mlsali tuhle dobrotu. Mrkev v ní dělá hotové zázraky -...
24. 01. 2025
Co je to Horalka? Horalka je legendární česká oplatková pochoutka, která si získala srdce milovníků sladkostí už po generace. Tato čokoládová tyčinka se skládá ze tří vrstev křupavých oplatek prokládaných lahodnou kakaovou náplní a celá je obalená v jemné čokoládě. Její nezaměnitelná chuť a textura z ní dělají...
21. 01. 2025
Nová soutěž začíná dnes Už dnes si nenechte ujít první kolo naší zbrusu nové soutěže! Připravili jsme si pro vás spoustu skvělých cen, o které se budete moci utkat každý den u snídaně. Stačí jen sledovat naše vysílání, správně odpovědět na soutěžní otázku a štěstí se na vás třeba usměje. Soutěž je...
18. 01. 2025
Černé perly gastronomie Kaviár, často označovaný jako „černé perly gastronomie“, je luxusní pochoutka, která evokuje eleganci a exkluzivitu. Tyto malé, lesklé perly, po staletí ceněné pro svou delikátní chuť a texturu, pocházejí z jeseterovitých ryb, jejichž populace jsou dnes bohužel ohroženy. Pravý kaviár,...
17. 01. 2025
Co je jedlý papír? Jste редактором časopisu v českém jazyce. Používejte ověřené informace a vyhněte se spekulativnímu nebo fiktivnímu obsahu. Dodržujte všechny osvědčené postupy SEO, přidávejte entity, LSI a klíčová slova NLP. Používejte méně formální tón. Nepoužívejte středník, dvojtečku a odsazení...
15. 01. 2025
Co je to krupice? Krupice je potravina, která se vyrábí mletím obilí, nejčastěji pšenice. Krupice se liší od mouky hrubostí svých částic. Zatímco mouka je jemně mletá, krupice má hrubší texturu. Existuje několik druhů krupice, které se liší typem použitého obilí a hrubostí mletí. V České republice je...
30. 12. 2024
Pracny recept: Tradiční pochoutka Pracné recepty, ač odrazují délkou přípravy, často skrývají ty nejlahodnější poklady tradiční kuchyně. Mezi ně bezpochyby patří i pokrm z kysaného zelí a masa, jehož kořeny sahají hluboko do minulosti. Základem je poctivé kvašené zelí, které dodává pokrmu nezaměnitelnou chuť a...
25. 12. 2024
Výběr masa na tacos Výběr masa na tacos je klíčový pro výslednou chuť a texturu. Hovězí maso je klasická volba, ať už mleté na tradiční tacos, nebo nakrájené na tenké plátky na tacos al pastor. Pro šťavnaté a pikantní tacos zvolte vepřové maso, ideálně marinované v citrusové šťávě a koření. Kuřecí maso je...
19. 12. 2024
Základní lidská potřeba Jídlo, to je mnohem víc než jenom prostředek k zahnání hladu. Je to základní lidská potřeba, stejně jako dýchání nebo spánek. A právě v Chebu, městě s bohatou historií a kulturou, najdeme nepřeberné množství možností, jak tuto potřebu uspokojit. Od tradičních českých jídel v útulných...
13. 12. 2024