Zbožové vyhledávače: Nepostradatelný nástroj pro e-shopy s gastro vybavením
Zbožové vyhledávače neboli vyhledávače zboží se staly nedílnou součástí online nakupování. Poskytují nakupujícím pohodlný způsob,...
Zbožové vyhledávače neboli vyhledávače zboží se staly nedílnou součástí online nakupování. Poskytují nakupujícím pohodlný způsob,...
V dnešní digitalizované společnosti je internetový marketing pro e-shopy s gastro vybavením klíčovým nástrojem pro úspěch. Tento článek...
Význam svačiny pro děti Děti potřebují během dne pravidelně doplňovat energii, a proto je svačinka tak důležitá. Jejich malý žaludek a...
Kuřecí kari: Klasika Kuřecí kari je stálicí českých jídelníčků a není se čemu divit. Toto jídlo je totiž neuvěřitelně variabilní, rychlé na přípravu a zasytí celou rodinu. Základem je pochopitelně kuřecí maso, které se nejčastěji krájí na kostky a zprudka osmaží dozlatova. Poté přichází na řadu cibule,...
22. 09. 2024
Pita chléb: Blízkovýchodní pochoutka Pita chléb, známý také jako arabský chléb nebo khubz, je kulinářským pokladem Blízkého východu s historií sahající tisíce let do minulosti. Tento jednoduchý, ale všestranný chléb se stal základem blízkovýchodní kuchyně a získal si oblibu po celém světě. Jeho charakteristická...
21. 09. 2024
Typy sklenic na rum Svět rumu je stejně rozmanitý jako sklenice, ve kterých se podává. Výběr té správné sklenice může zdůraznit aroma a chuť vašeho oblíbeného rumu. Pro milovníky jemných a komplexních rumů se hodí sklenice na stopce ve tvaru tulipánu. Jejich zužující se hrdlo koncentruje aroma a umožňuje vychutnat si...
20. 09. 2024
Výběr masa na kýtu Při výběru masa na kýtu hraje klíčovou roli druh masa a jeho kvalita. Pro šťavnatou a křehkou pečeni je ideální vepřová kýta, ať už s kostí pro intenzivnější chuť, nebo bez kosti pro snazší porcování. Pokud preferujete libovější maso, sáhněte po telecí kýtě, která má jemnější...
19. 09. 2024
Bramborové lokše: pochoutka Jsou symbolem slovenské kuchyně, ale oblibu si získaly i u nás. Řeč je o bramborových lokších, tenkých plackách z bramborového těsta, které se tradičně pečou na rozpálené plotně. Jejich příprava není složitá, ale vyžaduje trochu zručnosti a trpělivosti. Základem těsta jsou vařené...
18. 09. 2024
Šneci z listového těsta: Oblíbená pochoutka Šneci z listového těsta, slané pečivo ve tvaru spirály, jsou oblíbenou pochoutkou pro každou příležitost. Jejich příprava je překvapivě snadná a rychlá, a tak se hodí i pro ty, kteří nemají v kuchyni mnoho zkušeností. Základem je kvalitní listové těsto, které se dá...
17. 09. 2024
Výživové benefity čočky Čočka je doslova nutriční bombou a skvělou zprávou pro všechny gurmány je, že je i neuvěřitelně univerzální v kuchyni. Ať už ji máte rádi v polévce, jako hlavní chod v podobě karbanátků, nebo jako součást salátu, čočka dodá vašemu jídlu spoustu chuti a textury. Ale to nejlepší na...
16. 09. 2024
Výživové hodnoty špenátu Špenát je zelená listová zelenina, která je neuvěřitelně výživná a prospěšná pro naše zdraví. Je nabitý vitamíny, minerály a antioxidanty, a to vše při nízkém obsahu kalorií. Obsahuje vitamín K důležitý pro srážlivost krve a zdraví kostí. Je skvělým zdrojem vitamínu A, který je...
19. 07. 2024
Kavárny v Česku Kavárny a fara, to je spojení, které v Česku evokuje klid, pohodu a vůni čerstvě namleté kávy. Kavárny se staly nedílnou součástí českého kulturního dědictví a místem setkávání už od dob první republiky. Fara, tradiční sídlo faráře, zase symbolizuje klid a duchovní rozjímání. V dnešní době se...
18. 07. 2024
Co je vláknina a proč ji potřebujeme? Vláknina, často označovaná jako „kartáč střev“, je nestravitelná část rostlinných potravin. Na rozdíl od ostatních živin, jako jsou bílkoviny, sacharidy nebo tuky, lidské tělo vlákninu nedokáže strávit a vstřebat. To ale neznamená, že je zbytečná. Naopak, vláknina hraje...
17. 07. 2024
Půllitr: Česká klasika Půllitr, pro mnohé synonymum pro půl litru piva, je v Česku víc než jen sklenice. Je to symbol tradice, přátelství a poctivého řemesla. Jeho historie sahá hluboko do minulosti, kdy se pivo pilo z keramických džbánů a dřevěných korbelů. Skleněný půllitr, jak ho známe dnes, se začal prosazovat až v...
16. 07. 2024
Prdelky: Tradiční české cukroví Původ a historie prdelky Původ slova „prdelka“ sice s cukrovím nijak nesouvisí, pochází zřejmě od praskání pečiva při pečení, ale tradice pečení vánočního cukroví, kam prdelky neodmyslitelně patří, sahá hluboko do historie. První zmínky o pečení sladkostí z medu a ovoce na...
15. 07. 2024