Zbožové vyhledávače: Nepostradatelný nástroj pro e-shopy s gastro vybavením
Zbožové vyhledávače neboli vyhledávače zboží se staly nedílnou součástí online nakupování. Poskytují nakupujícím pohodlný způsob,...
Zbožové vyhledávače neboli vyhledávače zboží se staly nedílnou součástí online nakupování. Poskytují nakupujícím pohodlný způsob,...
V dnešní digitalizované společnosti je internetový marketing pro e-shopy s gastro vybavením klíčovým nástrojem pro úspěch. Tento článek...
Co je mascarpone krém Krém z mascarpone je skutečná pochoutka, která si získala srdce milovníků sladkého po celém světě. Základem je...
Bramborové lokše: pochoutka Jsou symbolem slovenské kuchyně, ale oblibu si získaly i u nás. Řeč je o bramborových lokších, tenkých plackách z bramborového těsta, které se tradičně pečou na rozpálené plotně. Jejich příprava není složitá, ale vyžaduje trochu zručnosti a trpělivosti. Základem těsta jsou vařené...
18. 09. 2024
Šneci z listového těsta: Oblíbená pochoutka Šneci z listového těsta, slané pečivo ve tvaru spirály, jsou oblíbenou pochoutkou pro každou příležitost. Jejich příprava je překvapivě snadná a rychlá, a tak se hodí i pro ty, kteří nemají v kuchyni mnoho zkušeností. Základem je kvalitní listové těsto, které se dá...
17. 09. 2024
Výživové benefity čočky Čočka je doslova nutriční bombou a skvělou zprávou pro všechny gurmány je, že je i neuvěřitelně univerzální v kuchyni. Ať už ji máte rádi v polévce, jako hlavní chod v podobě karbanátků, nebo jako součást salátu, čočka dodá vašemu jídlu spoustu chuti a textury. Ale to nejlepší na...
16. 09. 2024
Výživové hodnoty špenátu Špenát je zelená listová zelenina, která je neuvěřitelně výživná a prospěšná pro naše zdraví. Je nabitý vitamíny, minerály a antioxidanty, a to vše při nízkém obsahu kalorií. Obsahuje vitamín K důležitý pro srážlivost krve a zdraví kostí. Je skvělým zdrojem vitamínu A, který je...
19. 07. 2024
Kavárny v Česku Kavárny a fara, to je spojení, které v Česku evokuje klid, pohodu a vůni čerstvě namleté kávy. Kavárny se staly nedílnou součástí českého kulturního dědictví a místem setkávání už od dob první republiky. Fara, tradiční sídlo faráře, zase symbolizuje klid a duchovní rozjímání. V dnešní době se...
18. 07. 2024
Co je vláknina a proč ji potřebujeme? Vláknina, často označovaná jako „kartáč střev“, je nestravitelná část rostlinných potravin. Na rozdíl od ostatních živin, jako jsou bílkoviny, sacharidy nebo tuky, lidské tělo vlákninu nedokáže strávit a vstřebat. To ale neznamená, že je zbytečná. Naopak, vláknina hraje...
17. 07. 2024
Půllitr: Česká klasika Půllitr, pro mnohé synonymum pro půl litru piva, je v Česku víc než jen sklenice. Je to symbol tradice, přátelství a poctivého řemesla. Jeho historie sahá hluboko do minulosti, kdy se pivo pilo z keramických džbánů a dřevěných korbelů. Skleněný půllitr, jak ho známe dnes, se začal prosazovat až v...
16. 07. 2024
Prdelky: Tradiční české cukroví Původ a historie prdelky Původ slova „prdelka“ sice s cukrovím nijak nesouvisí, pochází zřejmě od praskání pečiva při pečení, ale tradice pečení vánočního cukroví, kam prdelky neodmyslitelně patří, sahá hluboko do historie. První zmínky o pečení sladkostí z medu a ovoce na...
15. 07. 2024
Rajská polévka: Česká klasika Rajská polévka, česká klasika, evokuje v mnohých z nás vzpomínky na dětství a babiččinu kuchyni. Tato krémová polévka s rajčaty a jemně nasládlou chutí je stálicí na českých stolech již po generace. Existuje mnoho variant a receptů, ale základ tvoří vždy čerstvá nebo krájená...
14. 07. 2024
Snídaně bez sacharidů Nízkosacharidová snídaně neznamená jen vejce a slaninu, ačkoliv i ta může být skvělou volbou. Existuje spousta chutných a snadných receptů, které vám pomohou nastartovat den bez zbytečných sacharidů. Zkuste třeba omeletu s houbami a sýrem, avokádový toast z cukety, chia pudink s mandlovým mlékem a...
13. 07. 2024
Klasické jablečné řezy Jablečné řezy, podobně jako dýňová bábovka, jsou symbolem domácí pohody a vůně, co vás vrátí do dětství. Tyhle báječný řezy s jablkama, skořicí a křupavou drobenkou jsou prostě klasika český cukrařiny, stejně jako dýňová bábovka na podzim. No a není se čemu divit – upečete je raz dva...
12. 07. 2024
Co je jasmínová rýže Jasmínová rýže je druh aromatické dlouhozrnné rýže pocházející z Thajska. Své jméno získala podle jemné jasmínové vůně, kterou rýže vydává během vaření. Tato vůně pochází z přítomnosti aromatické sloučeniny zvané 2-acetyl-1-pyrrolin. Jasmínová rýže má po uvaření mírně nasládlou...
11. 07. 2024