Zbožové vyhledávače: Nepostradatelný nástroj pro e-shopy s gastro vybavením
Zbožové vyhledávače neboli vyhledávače zboží se staly nedílnou součástí online nakupování. Poskytují nakupujícím pohodlný způsob,...
Zbožové vyhledávače neboli vyhledávače zboží se staly nedílnou součástí online nakupování. Poskytují nakupujícím pohodlný způsob,...
V dnešní digitalizované společnosti je internetový marketing pro e-shopy s gastro vybavením klíčovým nástrojem pro úspěch. Tento článek...
Význam svačiny pro děti Děti potřebují během dne pravidelně doplňovat energii, a proto je svačinka tak důležitá. Jejich malý žaludek a...
Rajská polévka: Česká klasika Rajská polévka, česká klasika, evokuje v mnohých z nás vzpomínky na dětství a babiččinu kuchyni. Tato krémová polévka s rajčaty a jemně nasládlou chutí je stálicí na českých stolech již po generace. Existuje mnoho variant a receptů, ale základ tvoří vždy čerstvá nebo krájená...
14. 07. 2024
Snídaně bez sacharidů Nízkosacharidová snídaně neznamená jen vejce a slaninu, ačkoliv i ta může být skvělou volbou. Existuje spousta chutných a snadných receptů, které vám pomohou nastartovat den bez zbytečných sacharidů. Zkuste třeba omeletu s houbami a sýrem, avokádový toast z cukety, chia pudink s mandlovým mlékem a...
13. 07. 2024
Klasické jablečné řezy Jablečné řezy, podobně jako dýňová bábovka, jsou symbolem domácí pohody a vůně, co vás vrátí do dětství. Tyhle báječný řezy s jablkama, skořicí a křupavou drobenkou jsou prostě klasika český cukrařiny, stejně jako dýňová bábovka na podzim. No a není se čemu divit – upečete je raz dva...
12. 07. 2024
Co je jasmínová rýže Jasmínová rýže je druh aromatické dlouhozrnné rýže pocházející z Thajska. Své jméno získala podle jemné jasmínové vůně, kterou rýže vydává během vaření. Tato vůně pochází z přítomnosti aromatické sloučeniny zvané 2-acetyl-1-pyrrolin. Jasmínová rýže má po uvaření mírně nasládlou...
11. 07. 2024
Olomoucká restaurace scéna Olomouc, město s bohatou historií a kulturou, se může pochlubit také pestrou a kvalitní gastronomickou scénou. Ať už hledáte tradiční českou kuchyni, moderní gastronomické zážitky nebo exotické chutě, restaurace v Olomouci uspokojí i ty nejnáročnější jazýčky. Zvláštní zmínku si zaslouží...
10. 07. 2024
Úspora místa v kuchyni Lednice bez mrazáku se stává stále oblíbenější volbou, a to zejména pro ty, kteří žijí v menších bytech a hledají způsoby, jak ušetřit místo v kuchyni. Tyto lednice jsou užší a kompaktnější než jejich protějšky s mrazákem, a přesto nabízejí dostatek prostoru pro uložení čerstvých...
09. 07. 2024
Snadné ingredience z vaší spíže Není nic lepšího než vůně čerstvě upečených sušenek linoucí se z trouby. A co je na tom nejlepší? Většinu ingrediencí pro jednoduchý recept na sušenky už pravděpodobně máte ve spíži! Obyčejná hladká mouka tvoří základ těsta, zatímco cukr krystal dodá sladkost a jemnost....
08. 07. 2024
Nabídka jídel a nápojů Mamas Ostrava si pro své hosty připravila pestrou nabídku jídel a nápojů, která uspokojí i ty nejnáročnější jazýčky. V menu najdete jak tradiční českou kuchyni, tak i speciality mezinárodní gastronomie. Šéfkuchař sází na čerstvé a kvalitní suroviny od lokálních dodavatelů, aby byla...
07. 07. 2024
Pivovarské kvasnice v kuchyni Pivovarské kvasnice, často nazývané také jako pekařské droždí, jsou úžasnou surovinou, která dokáže obohatit nejedno jídlo. Nejenže dodají pokrmům specifickou, lehce nahořklou chuť, ale jsou také doslova nabité vitamíny skupiny B, minerály a bílkovinami. Ať už se rozhodnete pro čerstvé...
06. 07. 2024
Hodolanská omáčka: Pivovarská specialita Hodolanská omáčka, to není jen tak ledajaká pochoutka. Je to specialita svázaná s tradicí olomouckého pivovarnictví, konkrétně s pivovarem v Hodolanech, který bohužel v roce 1984 ukončil svou činnost. I když pivovar už nestojí, jeho odkaz žije dál právě v této omáčce. Recept se...
05. 07. 2024
Počátky a význam názvu u moťáka Název „U moťáka“ je v kontextu restaurací a hostinců v Česku poměrně častý. Jeho původ však může být různý a často se váže k místním legendám a historkám. Slovo „moťák“ má v češtině několik významů. Může se jednat o slangové označení pro motýla, ale častěji se...
04. 07. 2024
Typy kořenové zeleniny Kořenová zelenina, jak už název napovídá, skladuje živiny v kořeni. Ten pak konzumujeme a těžíme z jeho chuti a vitamínů. Mrkev, petržel, celer – to jsou typičtí zástupci. Ale pozor, nepleťme si je s košťálovou zeleninou! Zatímco u kořenové jíme kořen, u košťálové je to nadzemní část –...
03. 07. 2024