Zbožové vyhledávače: Nepostradatelný nástroj pro e-shopy s gastro vybavením
Zbožové vyhledávače neboli vyhledávače zboží se staly nedílnou součástí online nakupování. Poskytují nakupujícím pohodlný způsob,...
Zbožové vyhledávače neboli vyhledávače zboží se staly nedílnou součástí online nakupování. Poskytují nakupujícím pohodlný způsob,...
V dnešní digitalizované společnosti je internetový marketing pro e-shopy s gastro vybavením klíčovým nástrojem pro úspěch. Tento článek...
Vítejte v novém čísle našeho Kulinářského magazínu! Tentokrát vám přinášíme skvělou kulinářskou inspiraci pro vaši kuchyni -...
Snadné ingredience z vaší spíže Není nic lepšího než vůně čerstvě upečených sušenek linoucí se z trouby. A co je na tom nejlepší? Většinu ingrediencí pro jednoduchý recept na sušenky už pravděpodobně máte ve spíži! Obyčejná hladká mouka tvoří základ těsta, zatímco cukr krystal dodá sladkost a jemnost....
08. 07. 2024
Nabídka jídel a nápojů Mamas Ostrava si pro své hosty připravila pestrou nabídku jídel a nápojů, která uspokojí i ty nejnáročnější jazýčky. V menu najdete jak tradiční českou kuchyni, tak i speciality mezinárodní gastronomie. Šéfkuchař sází na čerstvé a kvalitní suroviny od lokálních dodavatelů, aby byla...
07. 07. 2024
Pivovarské kvasnice v kuchyni Pivovarské kvasnice, často nazývané také jako pekařské droždí, jsou úžasnou surovinou, která dokáže obohatit nejedno jídlo. Nejenže dodají pokrmům specifickou, lehce nahořklou chuť, ale jsou také doslova nabité vitamíny skupiny B, minerály a bílkovinami. Ať už se rozhodnete pro čerstvé...
06. 07. 2024
Hodolanská omáčka: Pivovarská specialita Hodolanská omáčka, to není jen tak ledajaká pochoutka. Je to specialita svázaná s tradicí olomouckého pivovarnictví, konkrétně s pivovarem v Hodolanech, který bohužel v roce 1984 ukončil svou činnost. I když pivovar už nestojí, jeho odkaz žije dál právě v této omáčce. Recept se...
05. 07. 2024
Počátky a význam názvu u moťáka Název „U moťáka“ je v kontextu restaurací a hostinců v Česku poměrně častý. Jeho původ však může být různý a často se váže k místním legendám a historkám. Slovo „moťák“ má v češtině několik významů. Může se jednat o slangové označení pro motýla, ale častěji se...
04. 07. 2024
Typy kořenové zeleniny Kořenová zelenina, jak už název napovídá, skladuje živiny v kořeni. Ten pak konzumujeme a těžíme z jeho chuti a vitamínů. Mrkev, petržel, celer – to jsou typičtí zástupci. Ale pozor, nepleťme si je s košťálovou zeleninou! Zatímco u kořenové jíme kořen, u košťálové je to nadzemní část –...
03. 07. 2024
Chuť domova: Buchta s tvarohem Vůně vanilky, teplého tvarohu a křupavé drobenky. To je kombinace, která v nás probouzí ty nejkrásnější vzpomínky na dětství a útulný domov. Buchta s tvarohem, klasika českých kuchyní, je symbolem pohostinnosti a lásky, kterou do ní pekařky vkládají. Ať už ji znáte jako tvarožník,...
02. 07. 2024
Co je císařský trhanec? Císařský trhanec, to je synonymum pro blaženost na talíři. Představte si hromadu nadýchaných, Původ a historie trhance Císařský trhanec, dezert s názvem evokujícím císařské hostiny, má ve skutečnosti mnohem prostší a starší původ. Jeho kořeny sahají hluboko do historie českého venkova, kde...
01. 07. 2024
Historie jablkového koláče Jablkový koláč, to je v Česku tradice, která voní domovem a babiččinou kuchyní. Ale věděli jste, že jeho historie sahá až do středověku? První zmínky o koláčích s jablky pocházejí z 14. století a najdeme je v kuchařkách z Anglie. Tehdy se ovšem nejednalo o sladkou pochoutku, jak ji známe...
30. 06. 2024
Kavárenská kultura v Česku Češi a káva, to je dlouhá a vášnivá láska. Ne nadarmo se říká, že káva je českým národním nápojem. Ať už si ji dáváte ráno pro probuzení, odpoledne na schůzce s přáteli nebo večer k dezertu, kavárny jsou místem, kde se setkáváme, relaxujeme a vychutnáváme si život. Kavárenská...
29. 06. 2024
Co je maková panenka? Maková panenka je tradiční české pečivo, které se obvykle připravuje na Vánoce. Je to sladká pochoutka, která se skládá z kynutého těsta a bohaté makové náplně. Maková náplň se vyrábí z mletého máku, cukru, mléka a někdy i rumu nebo vanilky. Tato směs se pak rozetře na tenké plátky kynutého...
28. 06. 2024
Co je tvaroháček? Tvaroháček je tradiční česká pochoutka, která v sobě spojuje jednoduchost a lahodnou chuť. V podstatě se jedná o sladkou pomazánku z tvarohu, která se natírá na pečivo. Existuje nespočet variací, ale základem je vždy kvalitní tvaroh, máslo a cukr. Tyto ingredience se smíchají dohromady do hladké hmoty,...
27. 06. 2024