Zbožové vyhledávače: Nepostradatelný nástroj pro e-shopy s gastro vybavením
Zbožové vyhledávače neboli vyhledávače zboží se staly nedílnou součástí online nakupování. Poskytují nakupujícím pohodlný způsob,...
Zbožové vyhledávače neboli vyhledávače zboží se staly nedílnou součástí online nakupování. Poskytují nakupujícím pohodlný způsob,...
V dnešní digitalizované společnosti je internetový marketing pro e-shopy s gastro vybavením klíčovým nástrojem pro úspěch. Tento článek...
Co je mascarpone krém Krém z mascarpone je skutečná pochoutka, která si získala srdce milovníků sladkého po celém světě. Základem je...
Historie jablkového koláče Jablkový koláč, to je v Česku tradice, která voní domovem a babiččinou kuchyní. Ale věděli jste, že jeho historie sahá až do středověku? První zmínky o koláčích s jablky pocházejí z 14. století a najdeme je v kuchařkách z Anglie. Tehdy se ovšem nejednalo o sladkou pochoutku, jak ji známe...
30. 06. 2024
Kavárenská kultura v Česku Češi a káva, to je dlouhá a vášnivá láska. Ne nadarmo se říká, že káva je českým národním nápojem. Ať už si ji dáváte ráno pro probuzení, odpoledne na schůzce s přáteli nebo večer k dezertu, kavárny jsou místem, kde se setkáváme, relaxujeme a vychutnáváme si život. Kavárenská...
29. 06. 2024
Co je maková panenka? Maková panenka je tradiční české pečivo, které se obvykle připravuje na Vánoce. Je to sladká pochoutka, která se skládá z kynutého těsta a bohaté makové náplně. Maková náplň se vyrábí z mletého máku, cukru, mléka a někdy i rumu nebo vanilky. Tato směs se pak rozetře na tenké plátky kynutého...
28. 06. 2024
Co je tvaroháček? Tvaroháček je tradiční česká pochoutka, která v sobě spojuje jednoduchost a lahodnou chuť. V podstatě se jedná o sladkou pomazánku z tvarohu, která se natírá na pečivo. Existuje nespočet variací, ale základem je vždy kvalitní tvaroh, máslo a cukr. Tyto ingredience se smíchají dohromady do hladké hmoty,...
27. 06. 2024
Dortisimo: Ráj pro milovníky sladkého Pro všechny, kteří propadli kouzlu lahodných dezertů, je tu Dortisimo! Tato cukrářská značka si zakládá na prvotřídních surovinách a originálních receptech, které uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Ať už toužíte po nadýchaném dortu, křupavém zákusku nebo osvěžujícím...
26. 06. 2024
Tatarská omáčka: Klasika Tatarská omáčka, stálice českých restaurací a oblíbená pochutina mnoha z nás. Tahle studená omáčka na bázi majonézy, okurek a cibule má své kořeny ve francouzské kuchyni, ale v Čechách zdomácněla jako málokterá jiná. Ať už si ji dáváte k řízku, smaženému sýru nebo jen tak s chlebem,...
25. 06. 2024
Červená klasika: Třešňová marmeláda Sladká, lehce nakyslá a s typickou vůní, která evokuje vzpomínky na léto u babičky. Třešňová marmeláda je stálicí českých spíží a právem si drží své čestné místo. Její příprava není složitá, ale vyžaduje trpělivost a cit pro detail. Základem je samozřejmě kvalitní...
24. 06. 2024
Historie nápoje Tang Tang, práškový nápoj s příchutí pomeranče, spatřil světlo světa v roce 1957 v laboratořích americké společnosti General Foods. Jeho vynálezcem se stal vědec William A. Mitchell, který se proslavil i dalšími ikonickými potravinami, jako jsou Pop Rocks nebo Cool Whip. Původně byl Tang zamýšlen jako...
23. 06. 2024
Muškát: Víno do kuchyně Muškát není jen tak obyčejné víno, to poznáš hned po prvním doušku. Jeho aroma, plné květin a ovoce, ti připomene jarní zahradu v plném květu. A právě díky této intenzivní vůni a sladší chuti se muškát skvěle hodí k mnoha pokrmům. Lehčí muškáty, třeba ten z Moravy, si báječně rozumí...
22. 06. 2024
Cena vlašských ořechů Cena vlašských ořechů se liší v závislosti na několika faktorech, jako je odrůda, kvalita, původ a roční období. Obecně platí, že vlašské ořechy ve skořápce jsou levnější než loupané. Ceny se také liší mezi sezónou sklizně, kdy jsou ořechy nejlevnější, a mimosezónou, kdy jsou...
21. 06. 2024
Historie škvarkových placek Škvarkové placky, tyhle křupavé dobroty, jsou s námi už pěknou řádku let. Jejich původ sice není úplně jasný, ale jedno je jisté – vždycky patřily a patří k oblíbeným pochoutkám napříč generacemi. V minulosti, kdy se s jídlem tolik neplýtvalo, představovaly šikovný způsob, jak využít...
20. 06. 2024
Výhody zeleninových polévek Zeleninové polévky jsou skvělým způsobem, jak do svého jídelníčku snadno a chutně zařadit více zeleniny. Jsou plné vitamínů, minerálů a antioxidantů, které jsou důležité pro naše zdraví. Díky vysokému obsahu vody a vlákniny vás zeleninové polévky zasytí na delší dobu a pomohou...
19. 06. 2024